NYHETER/PROSJEKTER

Velkommen til "Framtidsvalg"

Et utviklingsprogram for ungdom som lurer på hva de skal bli

"FRAMTIDSVALG" er et kursopplegg for de som er usikre på hva slags utdanning de skal velge. Det finnes et hav av muligheter der ute, men hva er egentlig riktig for den enkelte? Det er det vi hjelper ungdom til å finne ut av.Programmet er for de som er mellom 16 og 19 år og er opptatt av å ta gode valg for sin framtid. De må ha et genuint ønske om å utvikle seg og ta nye steg, men som trenger å få hjelp til å finne ut av hvilken retning som er riktig.

Hva gir "FRAMTIDSVALG"?

• Et grunnlag for å ta bedre og riktige valg for framtiden
• Tre tilrettelagte samlinger med dyktige kursledere
• Lærer mer om seg selv, får ny motivasjon og kompetanse
• Gjennomgå en personlig yrkestest sammen med sertifisert veileder
• Bli en del av et verdifullt nettverk av unge mennesker
• Mye moro og sosialt underveis sammen med 15-20 andre i gruppen.

Vi kobler moderne vitenskap og perspektiver fra ulike tidepoker sammen med din hverdag og framtid. Vi trekker på fagfelt som sosialpsykologi, ledelse og filosofi, og vi legger opp til stor variasjon underveis i opplegget. Underveis i programmet dannes det grupper, men deltagerne får også individuell oppfølging. Hver enkelt deltager får en personlig yrkestest og en gjennomgang av resultatene sammen med en sertifisert veileder i et privat møte. Etter at programmet er avsluttet har deltagerne også mulighet til å søke om en personlig mentor fra Rotary som følger deltager videre.

Om programmet

Karrierevalg tilbys av i alt 52 Rotary-klubber i Oslo, Asker og Bærum og Buskerud i samarbeid med stiftelsen FUNDATUM. Deltagerne nomineres av den enkelte Rotaryklubb. Rotary betaler for alle kostnader for de søkere som plukkes ut til programmet.

Om lederne i programmet

Lederne kommer fra den ideelle stiftelsen Fundatum. De har holdt tilsvarende kursopplegg i flere år og har bakgrunn fra et bredt spekter av organisasjoner og virksomheter. De har jobbet med å utvikle unge mennesker i over 15 år, både i Norge og internasjonalt.

For deg som vil vite mer om "FRAMTIDSVALG", send en e-post til kurskordinator CLAS KJØLBERG; cmkjolberg@gmail.com, så sender han en folder som gir full informasjon om hvordan man kan bli med på "FRAMTIDSVALG" og hvilke Rotaryklubber som er med i programmet. Du kan også kontakte Terje Engelhardtsen på tjengel@online.no eller Per Ivar Grenness på pig@new-sense.no.

SEILTOKTPROSJEKTET MED CHRISTIAN RADICH OG SØRLANDETAkersborg Rotary Klubb er med og støtter Seiltoktprosjektet. Målgruppen er ungdom mellom 18 og 24 år som har en traumatisk oppvekst. Utvelgelsen av ungdom som blir med på seiltoktprosjektet skjer i samråd med institusjoner som Boenheten, Voksne for Barn, Barnevernet og foreningen Sykehusbarn. Når deltagerne er klare, velges veiledere fra Rotary-klubbene. Disse skal ha løpende kontakt med deltagerne gjennom hele prosjektet, være mentorer og gi råd i det meste; sosiale utfordringer, utdannelse, samfunnsrelaterte spørsmål m.m.

På seiltoktene blir deltagerne en del av mannskapet, med en rekke aktiviteter som krever teamwork, tillit og disiplin. Dette
skaper en absolutt nødvendig plattform for videre arbeid. Det hele avsluttes med et RYLAkurs, hvor kjente personer fra
næringslivet er foredragsholdere, og hvor ungdommene får arbeidsoppgaver underveis.

Akersborg Rotary Klubb har som mål å få med flere Rotaryklubber - og på sikt at dette kan bli et landsomfattende prosjekt. Har du spørsmål? Kontakt gjerne Lasse Aarnes tlf. 90 05 53 63 eller Inger Bordewick tlf. 92 80 25 44.
 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts plass 1
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpnes kl. 17:00 - møtetid kl. 17:30 til 18:30.

 
Place content here

Klubbens møter:

LUTEFISKAFTEN

2022-12-12 18:00 - 21:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...